Du är här:Om oss » Per Leandersson

Bridgemeriter: Vissa framgångar som spelare men väntar och hoppas på de riktigt stora. Före detta förbundskapten för juniorlandslaget där det blivit 1 JVM-Guld 2014, 1 JEM-Guld 2013,1 JEM-Brons 2011, 2 JEM-Silver och 1 JEM-brons 2015.
    Säger ofta: Vi ska hjälpa varandra – Bridge är ett parspel!
    När började du spela bridge? När jag var 22 började jag spela hemma hos Christer Bjäring med en kompis och Christers barn (Bridgeskolans lärobok). Jag har alltid gillat att spela kort och blev biten direkt. Än idag är jag glad att jag började när studierna var avklarade… För den som börjar tidigare än jag krävs det en hel del disciplin, bridge kan vara farligt ...
    Vad är det roligaste med bridge? Att man är ett par i bridge. Förutom bridge spelar jag gärna padeltennis, även det ett parspel. 2 hjärnor är ju oftast bättre än en så det gäller ju att vi hjälps åt.
    Eftersom det inte finns någon som kan allt om bridge (det finns personer som tror att de aldrig gör fel, de har fel ... ) så är det kul att känna att man hela tiden utvecklas. Jag inser att jag inte kommer att bli fullärd.
    Sedan är det roligt att träffa människor i olika åldrar. Vi har mycket att lära över generationsgränserna.
    Vilka slags människor passar det för? Ja du, de som lärt mig mest om bridge är en operasångare, en hamnarbetare och en brevbärare. Det säger väl det mesta om vem det passar för, jag skulle säga alla. Personer som gillar korsord, Sudoku och liknande gillar nog i det flesta fall att spela bridge. Helt enkelt problemlösare.
    Många förknippar Bridge med duktiga matematiker. Visst kan de ha en fördel någon gång ibland men den som kan räkna till 13 fyra gånger och alltid räknar rätt kommer att lyckas bra!
    Vad är det bästa med att gå en bridgekurs? Det är trevligt att träffa andra med samma intresse som sina egna, många har träffat vänner för livet. Att gå bridgekurs ska vara trevligt! Om du går kurs hoppas jag även att jag kan hjälpa till och utveckla ditt kortspel. Att tävla i bridge kan kännas jobbigt i början men är oerhört nyttigt och framförallt roligt.
    Vad gör du/har du gjort förutom att vara bridgelärare? Varit lärare i ekonomi och idrott på gymnasiet, varit delägare i en restaurang. Pratar med än gärna om aktier, nästan lika skoj som bridge.
    Vad är det roligaste med att vara bridgelärare?
    Att få se människor trivas och utvecklas vid bridgebordet, det brukar gå hand i hand.
    Bridge är fantastiskt så till vida att man hela tiden lär sig nya saker och inser att det finns hela tiden något nytt att lära. Jag gillar kombinationen!
    Jag kommer att glädjas med dina framsteg!
    Att arbeta med sitt intresse ser jag som en stor förmån i livet.
    Vi ses vid det gröna bordet!
     /Per Leandersson

Pers kurser

HT 2018

Praktisk Bridge

Måndagar 10.00

Grundkurs A

Måndagar 14.00

Bud & Spel

Onsdagar 10.30

Fredagsgodis

Fredagar 10.30

Copyright 2009 Nya Bridgeskolan. Design familjenlarsson.
    Nya Bridgeskolan, Kronobergsgatan 12, 112 22 Stockholm, 08-345501, T-bana Fridhemsplan. e-post.