Krister Ahlesved

  Krister Ahlesved
  Du är här:Om oss » Krister Ahlesved

   

   

  Bridgemeriter: Världsmästare 2012
  Säger ofta: Jag säger alltid en massa – men säkra stick, vilken färg ska godspelas och faror är tre favoriter!
  När började du spela bridge? Jag var fattig student, men gillade spel… så Mantorpstravet blev lite dyrt… Skämt åsido, jag såg en lapp om bridgekurs på universitetet i Linköping när jag pluggade där 1988. Så då tänkte jag att jag skulle testa. Och jag blev biten direkt, efter nybörjarkursen började vi spela Linköpingsserien och kom sist. Vi spelade otroligt mycket bridge hela studietiden.
  Vad är det roligaste med bridge? Det har ändrat sig lite med åren. Förr var jag kanske mer tävlingsinriktad, nu tycker jag det är viktigare att det ska vara trevligt. Bridge är svårt, visst, men det är ju därför det är så kul!
  Vilka slags människor passar det för? För väldigt, väldigt många. Den sociala biten gör ju att det passar alla som vill umgås med andra. Och så problemlösaren, som gillar att tänka och fnula litegrann. Sedan finns det ju de som gillar att gambla, som uppskattar själva spelmomentet.
  Vad är det bästa med att gå en bridgekurs? Man får lära sig rätt från början, många tror att de kan själva, men lär man sig att göra fel från början – det gäller ju allt – så är det svårt att lära om. Bridge är svårt, och har man inte strukturerat det blir det ännu klurigare. En bridgelärare kan ju dessutom förklara varför det är på ett visst sätt, inte bara säga att det är si eller så. Så det ger en ökad förståelse för bridge ända från grunden.
  Vad gör du/har du gjort förutom att vara bridgelärare? Är ämneslärare i grunden, så där har man väl lärt sig vissa tricks! Dessutom är det spännande och roligt att driva Nya Bridgeskolan tillsammans med Catharina-
  Vad är det roligaste med att vara bridgelärare? Att kunna förmedla det man själv kan till någon annan. När det är något som man exakt vet hur det hänger ihop, och som man ska lära ut till någon som inte har en aning, och man lyckas träffa rätt – det är häftigt. Och så är det ju en stor förmån att få jobba med det roligaste man vet!

   

   

  Kristers kurser

  HT 2018

  Bättre Bud

  Tisdagar 10.00

  SPELA

  Tisdag 14.00

  Bud & Spel 

  Onsdagar 10.30 

  Spela Mera

  Onsdag 14.00

  Bättre Spel

  Torsdag 10.00

   

  Copyright 2009 Nya Bridgeskolan. Design familjenlarsson.
  Nya Bridgeskolan, Kronobergsgatan 12, 112 22 Stockholm, 08-345501, T-bana Fridhemsplan. e-post.