Catharina Ahlesved

  Catharina Ahlesved
  Du är här:Om oss » Catharina Ahlesved

   

   

  Bridgemeriter: Spelat till mig ett EM-guld för damer i Malmö 2004.
  Säger ofta: Tänk på tian! Den är ju nästan en honnör.
  När började du spela bridge? När jag fått mitt första barn, det blev lite väl långttråkigt att vara mammaledig. Vi har alltid spelat kort hemma, och min mamma har spelat mycket bridge, så jag hade alltid tänkt att jag skulle lära mig en vacker dag. Och jag fastnade, men jag behövde ju en partner, så jag sa till min dåvarande man – och det här är den sämsta deal jag gjort i hela mitt liv – att om jag lovar att diska i ett år, kan inte du följa med på bridgekurs då? Och det gjorde han, och blev så biten att han omgående ville spela två gånger i veckan. Så det gjorde han, och jag diskade!
  Vad är det roligaste med bridge? Känslan av att göra rätt, tillfredsställelsen när man lyckats räkna ut något. Det är utmanande, hela tiden!
  Vilka slags människor passar det för? De som vill göra något som utmanar, men som också vill vara sociala. Det är så toppen att kunna bjuda över goda vänner på en bit mat och ett glas vin – och 25 brickor!
  Vad är det bästa med att gå en bridgekurs? Man får en stadig grund att stå på, som gör att man kan utveckla både sitt spel och sitt system. Det är som att få en karta och lära sig läsa den – visst kan man säga till en orienterare att den ska ut och springa runt i skogen lite – men utan kartan blir det ju inte orientering! Och på en kurs får man springa snitslade banor – vi vet hur det är smart rent pedagogiskt att lära sig bridge, att det ena bygger på det andra, och man slipper irra runt samma gran tio gånger.
  Vad gör du/har du gjort förutom att vara bridgelärare? Jag är ämneslärare i matte och naturkunskap. Jag driver, tillsammans med Krister, hela Nya bridgeskolan – det är jätteroligt och spännande!
  Vad är det roligaste med att vara bridgelärare? Att lära ut, när man märker att det man sagt verkligen år in och att folk förstår. Det är inte alltid det är så, ibland får man kämpa, men det är en härlig känsla.

   

   

  Catharinas kurser

  HT 2018

  Grundkurs B

  Tisdagar  10.00

  Grundkurs A

  Onsdagar 10.00

  Bridge Pro

  Torsdag 10.00

  SPELA

  Torsdag 14.00

   

  Copyright 2009 Nya Bridgeskolan. Design familjenlarsson.
  Nya Bridgeskolan, Kronobergsgatan 12, 112 22 Stockholm, 08-345501, T-bana Fridhemsplan. e-post.