Catarina Midskog

  Catarina Midskog
  Du är här:Om oss » Catarina Midskög

   

   

  Bridgemeriter: Jag har spelat många tillfällen med damlandslaget, och bland annat tagit guld såväl i EM damer som ett OS-guld individuellt. Dessutom har jag vunnit Charimans Cup som enda svenska tjej.
  Säger ofta: VAD ska vi spela… och HUR HÖGT ska vi spela… så försöker jag få alla mina elever att tänka.
  När och varför började du spela bridge? 1977, då bästa kompisen tröttnade på att vara enda junior på bridgeklubben i Karlstad. Jag tyckte kanske att folk såg lite mossiga ut – den som var närmast oss i ålder var säkert över 30 – men jag började spela tävlingsbridge nästan direkt. Sedan var jag fast.
  Vad är det roligaste med bridge? Att man aldrig kan bli fullärd, att det alltid finns nya utmaningar och att man alltid kommer på nya saker. Bridge är svårt, det svåraste spel man kan ge sig på om man så vill, men man kan också spela det som sällskapsspel och få ut oerhört mycket av det.
  Vilka slags människor passar det för? Jag har inte sett någon människa som bridge inte passar för!
  Vad är det bästa med att gå en bridgekurs? Man får feedback hela tiden, man har en lärare som kan analysera och förklara. Försöker man lära sig själv är det lätt att man bara står och stampar. Man lär sig bridge i lagom tempo, och får en bra struktur på det hela. Men, om man är ung eller vill lära sig bridge på ett halvår är det bara att spela sisådär 40 brickor om dan, och ett par hundra om helgerna – då lär man sig i racerfart! Och då lär man sig också att analysera.
  Vad gör du/har du gjort förutom att vara bridgelärare? Jag har jobbat tolv år som ”lekledare” – alltså ungdomskonsulent för bridgen i Stockholm. Innan det var jag säljare, och har sålt allt ifrån annonser till kondomer! Och nu har jag min lilla bridgebutik och sommarkurser i bridge.
  Vad är det roligaste med att vara bridgelärare? Det är när man rätt var det är ser att det tänds ett Liljeholmens – när man ser att någon har fattat något, att det har gått in. Det är en härlig känsla!

   

   

  katts kurser

  HT 2018

  Bättre Spel

  Tisdag 14.00

  Grundkurs A

  Tisdag 18.30

  Bättre Bud

  Onsdag 14.00

  Grundkurs B

  Onsdag 18.00

   

   

  Copyright 2009 Nya Bridgeskolan. Design familjenlarsson.
  Nya Bridgeskolan, Kronobergsgatan 12, 112 22 Stockholm, 08-345501, T-bana Fridhemsplan. e-post.