Birgitta Ternblad

Du är här:Om oss » Birgitta Ternblad

Bridgemeriter: De borde vara fler… men vi är Ålandsmästare jag och min man, och min syster och jag har spelat SM-final för damer ett par gånger. Och ett år gick vi faktiskt till semifinal i SM-lag.
    Säger ofta: Vi ses vid de gröna borden! Jag avslutar alla mina mejl så – jag känner ju bara bridgespelare!
    Gör utöver bridgen: Jag har haft ett härligt yrkesliv och också engagerad mig inom bridgen såsom i styrelsearbete.  Jag umgås mycket med min familj. Och jag och min man älskar att resa och har besökt många fantastiska platser där vi faktiskt ofta också försöker att spela bridge en gång.
    När började du spela bridge? När jag flyttade till Stockholm cirka 20 år gammal. På kursen träffade jag en tjej och två killar som fortfarande är goda vänner! Jag blev gripen direkt av spelet, det var så himla roligt.
    Vad är det roligaste med bridge? Förutom att umgås med likasinnade är det för mig tävlingsmomentet och att du, om du har tur, kan utvecklas till en bättre spelare hela livet om du vill.
    Vilka slags människor passar det för? Jag har roat mig med att titta lite, och det finns en klar övervikt för sådana som lärare, datafolk, ekonomer… de logiska typerna är verkligen i majoritet. Men jag håller den kvinnliga intuitionen högt, så ja tror att flera konstnärsjälar och kreativa människor verkligen kan få ut mycket av bridge också.
    Vad är det bästa med att gå en bridgekurs? Man får kontakter, det gör det lättare att komma in i spelet på alla sätt. Man får en pedagogisk utbildning av bra pedagoger, och man får lära sig på rätt sätt. Och det går att bygga på, vi har ju flera lite mer avancerade kurser för de som har spelat ett tag.
    Vad är det roligaste med att vara bridgelärare? Att se att man fångat klassens intresse, att de är med, och att man bygger upp det där förtroendet så att de vågar fråga. Ingen fråga är för dum – det enda dumma är att inte ställa den. Man känner att man ger något, samtidigt som man får väldigt mycket – det är härligt!

Birgittas kurser

HT 2018

Grundkurs B

Måndagar 18.30

Spelträning för kursdeltagare

Fredagar 11.00

Copyright 2009 Nya Bridgeskolan. Design familjenlarsson.
    Nya Bridgeskolan, Kronobergsgatan 12, 112 22 Stockholm, 08-345501, T-bana Fridhemsplan. e-post.